1-vuotiskuvat kiireettä

”Pidämme kovasti kuvistamme, niistä jää ihana muisto”, Marjo Ihalainen kertoo lapsikuvista, jotka Studio P.S.V:n valokuvaajamestari Reijo Koirikivi kuvasi. Marjo tilasi muun lisäksi taaperostaan upean canvas-taulun, josta on iloa koko elämän ajaksi.

Suosituin aika lapsikuvaukselle on silloin, kun lapsi täyttää vuoden. Myös Marjo Ihalainen halusi ikuistaa ammattivalokuviin sen ajanjakson, jolloin hänen Eeli-poikansa puhalsi sen ainokaisen kynttilän 1-vuotiskakustaan. Tämän tärkeän kuvauksen tekijäksi Marjo miehensä kanssa valitsi Studio P.S.V:n:

”Valitsimme kuvaamon lähinnä ystäväni suosittelemana, sillä hekin kävivät kuukautta meitä aiemmin perhekuvauksessa sekä lapsensa 1-vuotiskuvissa PSV:llä”, Marjo-äiti kertoo.

Eelin 1-vuotiskuvauksesta Studio P.S.V:ssä jäi mukava muisto:

”Itse kuvaustilanne oli oikein miellyttävä. Toiveitamme kuunneltiin, mm. maitotonkan halusimme mukaan osaan kuvista. Lisäksi kuvaajalla oli hyviä ideoita, joita myös kaipasimme, mm. vaaleanvihertävä taustaväri sopi mielestämme loistavasti.”

lapsikuvaus_oulu284
Maitotonkka kolisee kivasti ja sieltä on hauska etsiä palikoita – näin Eelin, 1 vuotta, mielestä. Tonkka sopii hyvin myös Eelin asuun, jossa on maajussin henkeä. Lapsi kannattaa pukea kuvaukseen sellaisiin siisteihin vaatteisiin, jossa lapsen on helppo olla. Paljaat varpaat ovat kuvassa kivat. Eelin lippis viimeistelee maanläheisen fiiliksen. Valokuvaaja Reijo Koirikivi.

Marjo Ihalainen tykkäsi myös siitä, ettei kuvauksessa ollut liian kiire:

”Kuvauksen välillä oli myös sopivasti taukoja, mm. lapsen evästauko, joka oli tarpeen. Kuvaus eteni kuitenkin muuten sopivan ripeästi lapsen jaksamista ajatellen.”

”Pidämme kovasti kuvistamme, niistä jää ihana muisto. Kuvat olivat laadukkaita, ja valinnanvaraa oli runsaasti. Perinteisen taulun sijaan halusimme myös jotain muuta tilalle, ja mielestämme juurikin canvas-taulu sopii kivasti lapsen kuviin. Ja oikeassa olimme, taulu on todella hieno!”

”Kaiken kaikkiaan olemme oikein tyytyväisiä saamaamme palveluun.”

Tämä kuva komistaa Eelin kotia canvas-tauluna. Lapsen kasvaessa seinällä oleva taulu tuo päivittäin mieleen kivoja muistoja taaperoajoista. Valokuvaaja Reijo koirikivi.
Tämä kuva komistaa Eelin kotia canvas-tauluna. Lapsen kasvaessa seinällä oleva taulu tuo päivittäin mieleen kivoja muistoja taaperoajoista. Valokuvaaja Reijo koirikivi.

Lapsikuvaus lapsen ehdoilla

Kuten Marjokin yllä kertoi, varaamme Studio P.S.V:ssä lapsikuvaukseen riittävästi aikaa. Kun aikaa on tarpeeksi, lapsi voi välillä vaikkapa nauttia evästä, ottaa mehuhörpöt tai vaihtaa vaatetta, ja valokuvaaja voi vaihtaa taustoja ja reksvisiittoja. Näin lapsi viihtyy kuvauksessa ja saamme aikaan runsaasti erilaisia kuvia – jopa 70 koekuvaa. Eli valinnanvaraa on paljon niin kuin Marjokin kertoi.

Kun kuvaamme pieniä 1-vuotiaita, valokuvaajan on osattava arvioida lapsen jaksaminen ja oltava riittävän ripeä. Tämä onnistuu, kun kuvauksen tekee kokenut ammattivalokuvaaja.

Valokuvaajalta vaaditaan myös hoksottimia sen suhteen, mikä kutakin pientä kuvattavaa kiinnostaa. Liikkuvamman lapsen kanssa toimivat eri asiat kuin taas tuumailevan lapsen kanssa. Studiossamme on paljon erilaista rekvisiittaa, jonka parissa viihtyy lapsi kuin lapsi. Kokenut valokuvaaja pystyy myös nopeasti tekemään päätöksiä, jotka vaikuttavat kuvauksen kulkuun ja lopputulokseen taustan väristä alkaen.

Tietysti vamhemmat voivat mielelläänkin tuoda lapsikuvaukseen myös omia ideoita ja rekvisiittaa.

1-vuotiaalle mitoitettu pulpetti on säilyttänyt paikkansa Studio P.S.V:n lapsikuvauksissa jo melkein 20 vuotta. Siinä on vain niin kiva istua ja leikkiä - ja hupsista, samalla saadaan talteen hauskoja kuvia erilaisilla ilmeillä. Valokuvaaja Reijo Koirikivi.
1-vuotiaalle mitoitettu pulpetti on säilyttänyt paikkansa Studio P.S.V:n lapsikuvauksissa jo melkein 20 vuotta. Siinä on vain niin kiva istua ja leikkiä – ja hupsista, samalla saadaan talteen hauskoja kuvia erilaisilla ilmeillä. Valokuvaaja Reijo Koirikivi.

Jokainen ikä hyvä kuvausikä

Vaikka suosituin aika lapsikuvauksille on lapsen täyttäessä vuoden, kaikki muutkin ajankohdat ovat hyviä lapsen kuvaamiseen.

Eräskin uskollinen asiakkaamme kuvauttaa meillä Studio P.S.V:ssä lapsenlapsensa muutaman vuoden välein. Näin sekä hän itse että lasten vanhemmat saavat muistot pienokaisistaan eri ikäisinä.

Lapsikuvauksen ohessa onnistuu hyvin myös perhekuvaus. Valokuvaaja Reijo Koirikivi.
Lapsikuvauksen ohessa onnistuu hyvin myös perhekuvaus. Perhelisän hinta on 58 euroa (erillinen perhekuvaus 120 e). Valokuvaaja Reijo Koirikivi.

Lapsikuvauksen hinta

Studio P.S.V:n lapsikuvaus maksaa studiossa  110 euroa ja miljöössä 160 e. Hinta sisältää perusteellisen ja kiireettömän kuvauksen (noin 1 tunti) yleensä 2 – 3 eri taustalla ja erittäin paljon koekuvia nettipalvelussamme (noin 40 – 70).

Koevedoksista on netin kautta helppo tilata erilaisia kuvatuotteita kaupungin laajimmasta valikoimasta eri hinnaston mukaan. Voit tilata eri kokoisten pöytäkuvien ja kansioiden lisäksi esimerkiksi täysin yksilöllisen kuvakirjan – sinun tarvitsee ainoastaan valita kirjaan tulevat kuvat, me hoidamme loput.

Myös upeat canvas- ja metallitaulut säilyttävät ihanasti muiston lapsestasi 1-vuotiaana. Seinällä oleva taulu pitää lapsen ”lähelläsi” ja on samalla ainutlaatuinen sisustuselementti. Myös kaikki taulut saat meiltä Studio P.S.V:ltä luonnollisesti täysin valmiina seinälle ripustettaviksi.

Kun käyt lapsikuvauksessa meillä Studio P.S.V:ssä, voit tilata kuvistasi esimerkiksi tämän ihastuttavan Minikrijan ja paljon muuta laajasta valikoimastamme.
Kun käyt lapsikuvauksessa meillä Studio P.S.V:ssä, voit tilata kuvistasi esimerkiksi tämän ihastuttavan Minikirjan ja paljon muuta laajasta valikoimastamme.

Varaa aika 1-vuotiskuvaukseen tai isomman lapsesi kuvaukseen

 

Studio P.S.V.  |  Kajaaninkatu 11 Lävistäjä Oulu  |  (08) 379 289  |  palvelu@studiopsv.fi