Asuntokuvaus myynnin tukena

Myytkö työksesi asuntoja? Oletko myymässä omaa asuntoasi? Koska myytäviä asuntoja haetaan useimmiten ensin netistä, valokuvilla on suuri vaikutus siihen, mitä huoneistoa lähdetään paikan päälle katsomaan. Siksi asuntokuvaukseen kannattaa panostaa.

Varmimmin saat asunnostasi myyvät valokuvat, kun annat työn ammattivalokuvaajalle. Ammattilaisella on kuvaamiseen tarvittava laitteisto ja kykyä käyttää sitä. Studio P.S.V:stä saat osaavan valokuvaajan asuntokuvaukseen Oulussa ja ympäristössä.

asuntokuvaus_psv011
Tässä huoneessa voisi kuvitella viihtyvänsä. Hyvä asuntokuva houkuttelee.

Oikea valaistus raikastaa

Yksi olennainen seikka hyvissä asuntokuvissa on valon hallinta. Pahimpia ovat alivalottuneet kuvat, jotka luovat asunnosta tunkkaisen ja pimeän mielikuvan. Ammattivalokuvaaja rakentaa kuvattavaan kohteeseen tarvittavat valot tai käyttää muuten kuvaustekniikkaa hyväkseen niin, että myös halutut yksityiskohdat erottuvat.

Myös erilaiset materiaalit vaativat erilaista valaisua. Ammattikuvaaja osaa valaista niin kiiltävän kaakelin kuin rosoisemmatkin pinnat siten, että pinta näyttää oikealta myös valokuvassa.

Myös valon väri on olennainen seikka tilakuvauksessa. Loisteputket ja muut valaisimet antavat asuntoon niin sekalaista väriä, ettei asunnon värimaailmasta saa oikeaa käsitystä. Ammattivalokuvaaja hallitsee valon värilämpötilat ja korjaa tarvittaessa kuvan sävyjä tekniikan avulla sekä jo kuvatessaan että kuvankäsittelyssä. Hän tietää myös, mistä suunnasta mikäkin kohde on hyvä valaista, jotta se näyttää kuvassa hyvältä.

asuntokuvaus_psv010
Tämä asunto on oululaisen, telkkaristakin tutun sisustussuunnittelijan Katja Piiroisen sisustama.

Yksityiskohdat herättävät tunteita

Yleiskuvat tarvitaan jokaisesta huonetilasta. Ammattitaitoinen asuntokuvaaja poimii asunnosta myös ne kivat ja persoonalliset yksityiskohdat, jotka erottavat asunnon muista vastaavista.

Hyvät asuntovalokuvat kertovat asunnosta luotettavasti. Kuvat eivät saa vääristää mielikuvaa esimerkiksi asunnon koosta; mikäli näin käy, ostajaehdokas pettyy nähdessään asunnon paikan päällä, mikä ei lupaa hyvää asuntokaupalle.

Ammattivalokuvat asunnosta eivät siis kaunistele todellisuutta, mutta eivät myöskään rumenna sitä, kuten amatööriotokset saattavat tehdä.

asuntokuvaus_psv014
Yksityiskohtakuvat luovat tunnelmaa.

Siivoa asunto ennen kuvausta

Ennen asuntokuvausta asunto kannattaa tietysti siivota. Ylimääräistä tavaraa, joka tekee asunnosta ahtaan näköisen, on hyvä viedä pois. Varsinkin henkilökohtaiset perhevalokuvat yms. on hyvä poistaa kuvauksen ajaksi.

Stailaaminen on täysin sallittua. Esimerkiksi kaunis ja sisustukseen sopiva tyyny oikeassa paikassa, kynttiläasetelma tai laudeliinat luovat kuviin kodikasta tunnelmaa.

Myös asunnon stailaamiseen saa apua ammattilaisilta.

asuntokuvaus_psv012
asuntokuvaus_oulu
Myös tyhjästä tilasta ammattivalokuvaaja saa aikaan houkuttelevan kuvan.

Hyvät asuntokuvat nopeuttavat myyntiä

Pelkillä kuvilla asuntoja tuskin myydään, mutta hyvien kuvien avulla ihmisiä houkutellaan näyttöihin. Mikäli kuvien kautta syntynyt myönteinen mielikuva vahvistuu näytössä, ostopäätös on jo lähellä. Ja saattaahan aina joku rakastua asuntoon jo pelkkien kuvienkin avulla.

Kiinteistönvälittäjä ja yksityinen asunnon myyjä: pyydä tarjous asuntokuvauksesta.

asuntokuvaus_2bl
Asuntokuvauksessa yksi tärkeimmistä asioista on oikea valaisu. Tässäkin kuvauksessa on käytetty useita salamavaloja, joiden asettelu vie valokuvaajalta oman aikansa. Vaiva kannattaa, sillä se näkyy lopputuloksessa.

 

Studio P.S.V.  |  Kajaaninkatu 11 OULU  |  palvelu@studiopsv.fi  |  (08) 379 289  |  Tilakuvat