Hääkuvahopeaa

Studio P.S.V:lle ropisi palkintoja Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n vuosikilpailussa 2015.   Valokuvaajamestari Reijo Koirikiven kuva voitti hopeaa hääkuvasarjassa, ja lisäksi hän sai kunniamaininnan Valmistujaiskuvat-sarjassa. Valokuvaaja Noora Slotte vei päävoiton Haastaja-sarjassa. PSV:n kuvaajat palkittiin ainoina Oulun seudun kuvaajista.

Koirikiven hopealla palkittu hääkuva tehtiin viime kesänä ulkomiljöössä Ylivieskassa: pitkään kaukorakkautta vaalinut pari, Anna-Mari ja Antti,  halusi kuvauttaa itsensä rautatiellä.  Anna-Marin ja Antin hääpotretit Reijo kuvasi ennen vihkimistä. Sen jälkeen hän jäi loppuillaksi kuvaamaan hääjuhlaa yhdessä Studio P.S.V:n vakituisen avustajan Jaakko Alatalon kanssa.

miljoohaakuvaus_oulu
Suomen toiseksi paras hääkuva vm. 2015! Reijo Koirikivi valokuvasi Anna-Marin ja Antin Ylivieskassa viime kesänä.

 

Myös kunniamaininnan saanut Koirikiven valmistujaiskuva on tehty ulkona. Siinä kaksoistutkinnon suorittanut ylioppilas ja kolmannen polven autonkuljettaja poseeraa historiallisen kuorma-auton hytissä. Mustavalkoisuus antaa kuvalle oman klassisen leimansa. Tuomariston mukaan valmistujaiskuvissa korostuivat klassiset, yksinkertaisen hyvin tehdyt, kauniisti valaistut kuvat.

valmistujaiskuva
Brita suoritti kaksoistutkinnon ylioppilaaksi ja kuljetusalalle. Rekkakuskina nuori nainen jatkaa sukunsa perinteitä jo kolmannessa sukupolvessa. Valmistujaiskuvauksessa käytettiin apuna historiallista kuorma-autoa. Kuva Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

 

koirakuva_oulu
Studio P.S.V:n valokuvaaja Noora Slotte voitti tällä lemmikkikuvalla ammattivalokuvaajien vuosikilpailun haastaja-sarjan.

Vasta toista kertaa vuosikilpailuun osallistunut Noora Slotte voitti Haastaja-sarjan veikeällä koirakuvallaan. Eläinrakas valokuvaaja kuvaa lemmikkejä mielellään. Sen lisäksi erityisesti lapsi-, hää- ja boudoir-kuvaus kiehtoo nuorta kuvaajaa.

 Kovatasoinen ammattivalokuvaajien vuosikilpailu

Vuosikilpailuun osallistui tänä vuonna ennätykselliset 215 kuvaa seitsemässä eri sarjassa. Tuomariston mukaan kilpailukuvien taso oli korkea.

Vuosikilpailun tavoite on muotokuvaajakentän yleisen ammatillisen tason sekä yleisen tietoisuuden ja arvostuksen nostaminen. Kaikki kilpailun tuomarit ovat itse ansioituneita alan arvostettuja tekijöitä. Suomen Ammattivalokuvaajat ry on arvostettu, vuodesta 1919 toiminut ammattivalokuvaajien edunvalvontajärjestö.

Valokuvaajamestari Reijo Koirikivi on voittanut kilpailun pääpalkinnon, Vuoden Muotokuvaaja -arvonimen kaksi kertaa ja lisäksi lukuisia sarjavoittoja vuodesta 1998 alkaen. Noora Slotte on toinen SAV:n vuosikilpailussa menestynyt valokuvaaja, joka on saanut oppinsa ”Reijon tallissa”.

Lisää Studio P.S.V:n kilpailumenestyksestä.