Hääkuvauksen taika studiossa

Oululaisen valokuvaamo Studio P.S.V:n yrittäjä, valokuvaajamestari Reijo Koirikivi on luonnehtinut hääkuvausta näin:

”Hääkuvaus on ammattimaisen muotokuvauksen kuninkuuslaji. Hääkuvaus on äärimmäisen haastavaa ja samalla innostavaa. Tietyssä rajallisessa ajassa täytyy saada aikaiseksi sellaiset kuvat, jotka tallettavat hääparin toisiaan kohtaan tuntemat fiilikset ja joissa samaan aikaan kumpikin näyttää hyvältä.”

Häävalokuvaajan täytyy osata toimia hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Hänen pitää osata synnyttää luottamuksen ilmapiiri, sillä vain luottaessaan täysillä kuvaajaan hääpari pystyy rentoutumaan kuvauksessa ja näyttämään aidot tunteensa.

Valokuvaajan täytyy äärimmäisen nopeasti nähdä myös se, millä kuvakulmilla ja millä valoilla saa parhaan irti kustakin kuvattavasta. Hääkuvauksessa lisähaaste tulee siitä, että kuvassa on kaksi ihmistä, joille eivät ehkä sovikaan samat valot ja kuvakulmat.

hääkuva nuoresta parista
”Häävalokuvaajan pitää osata synnyttää luottamuksen ilmapiiri, sillä vain luottaessaan täysillä kuvaajaan hääpari pystyy rentoutumaan kuvauksessa ja näyttämään aidot tunteensa.” Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Studiohääkuvaus – usein paras vaihtoehto

Studio P.S.V. on täyden palvelun hääkuvaamo: PSV:n asiakkaana voit valita häämuotokuvauksen studiossa tai miljöössä, dokumentaarisen hääkuvauksen tai yhdistelmän näistä.

Tässä blogissa keskitymme studiossa kuvattavaan häämuotokuvaukseen, jolla on paljon kiistattomia etuja.

Studio P.S.V:n studiohääkuvauksen edut:

  • Studiossa on täydellinen valon hallinta, koska valo rakennetaan studiossa täysin pimeästä – valo voi olla pehmeää tai jyrkkää ja kaikkea siltä väliltä sen mukaan, millaista tunnelmaa kuviin haetaan ja millainen valo hääparille sopii.
  • Valonhallinnan ansiosta taitavat valokuvaajamme saavat studiossa mm. pukujen ja kampausten yksityiskohdat valaistua erikseen, jolloin ne erottuvat myös kuvissa.
  • Studio tarjoaa kesällä sopivan viileän ja talvella mukavan lämpimän kuvaustilan.
  • Studio tarjoaa kiireiseenkin aikatauluun hyvin sopivan hääkuvauksen.
  • Studio tarjoaa sääilmiöistä riippumattoman kuvauspaikan – kun varaat studiokuvauksen, ei tarvita B-vaihtoehtoa kuvauspaikkaan.
  • Studio on rauhallinen tila kuvata ilman häiritseviä ääniä, hyttysiä, kovaa tuulta, vieraiden katseita yms.
  • Studio on intiimi tila herkkään hääkuvaukseen.

Studiohääkuvauksessa voitte keskittyä toisiinne ja päivän tunnelmaan ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä. Intiimissä ympäristössä on todennäköisesti helpompi rentoutua: paikalla olette vain te kaksi ja valokuvaajanne, johon voitte luottaa.

Kokovartalokuva hääparista studiossa
Yksi studiokuvauksen iso etu on se, että studiossa valon hallinta on täydellistä. Myös hääpuvun, hiuslaitteen ja kimpun yksityiskohdat erottuvat ja tunnelma on samalla käsin kosketeltava. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Hääkuva kuin elokuvajuliste. Tällainen valonkäyttö onnistuu taitavalta valokuvaajalta ehdottomasti parhaiten studiossa. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
Tämä klassinen häämuotokuva voitti Häät-lehden hääkuvakilpailun vuonna 2010. Studio P.S.V:n hääkuvat ovat voittaneet Suomen ammattivalokuvaajat ry:n vuosikilpailussa ja Finnish Photo Awards -kisassa neljä kultaa sekä lukuisia hopea- ja pronssisijoja. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Häämuotokuva on ikuinen

Häämuotokuvaus tehdään keskittyen, jolloin on mahdollisuus saada talteen hääparin tunteet toisiaan kohtaan isolla T:llä. Tällöin valokuvaajalla on mahdollisuus rakentaa rauhassa kuvien valomaailma ja hakea sopivat kuvakulmat niin, että morsian ja sulhanen näyttävät juuri niin upeilta kuin ovat ja tunne välittyy.

Keskittyen tehtyyn häämuotokuvaan on mahdollista saada ikuistettua ajattomuus ja tunteen syvyys. Tällaiset hääkuvat herättävät kauniita muistoja hääpäivästä kodin seinällä vuosikymmenien ajan.

hääpari latotaustaa vasten studiossa kuvattuna
Ammattitaitoisesti kuvattu hääkuva kestää aikaa. Hääpari on pysähtynyt kameran eteen ja on keskittynyt kuvaushetkeen. Hääparin levollisuus ja vahva läsnäolo kameran edessä on vaikuttavaa. Tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt. Klassinen valaisu tukee ilmaisua ja valaisee rakastuneen hääparin kauniisti. Vaikka tämä studiohääkuva on kuvattu jo vuosia sitten, kuva ja sen tunnelma eivät ole vanhentuneet päivääkään. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
Sinua vain. Studio tarjoaa intiimin tilan hääkuvaukseen. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Studiossa on täydellinen valon hallinta – valo voi olla pehmeää tai jyrkkää ja kaikkea siltä väliltä sen mukaan, millaista tunnelmaa kuviin haetaan ja millainen valo hääparille sopii. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
Nuori muusikkopari halusi hääkuviinsa entisaikojen tunnelmaa ja oli hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Tällainen kuva voi syntyä vain häiriöttömässä studiotilassa, luottamuksen ilmapiirissä ja valokuvaajan ammattitaidolla. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Upeat PSV:n kuvatuotteet

Studio P.S.V:n hääkuvausasiakkaana saat hääkuvien koevedokset OmaPSV-tilillesi, jossa ne säilyvät aina. OmaPSV:ssä voit fiilistellä hääkuvia milloin vain. Myös muut PSV:n kuvaukset säilyvät koevedoksina samalla OmaPSV-tililläsi, jonne voit siis kerätä myös PSV:ssä kuvatut lapsikuvanne, perhekuvanne, lasten rippikvat jne.

OmaPSV:n kautta voitte tilata hääkuvistanne joko fyysisiä kuvatuotteita tai digikuvia. Kuvatuotteiden valikoima on laaja aina upeisiin kuvakirjoihin ja metalli- ja canvas-tauluihin saakka!

HOX! Somekuvat tilatuista kuvatuotteista sisältyvät kaikkiin hääkuvauksiimme ensitilauksessa maksutta!

Katso Studio P.S.V:n koko laaja kuvatuotteiden valikoima hintoineen tästä linkistä.

Vallaton mustavalkoinen studiohääkuva
Studio P.S.V:n Premium-hääkuvaukseen sisältyy ennakkopalaveri. Palaverissa jutellaan mm. siitä, millaista fiilistä ja tyyliä hääpari kuviinsa toivoo. Pidemmässä Premium-kuvauksessa ehtii tehdä monenlaista. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Hyödyllisiä linkkejä:

Varaa studiohääkuvaus Studio P.S.V:stä:

 

Studio P.S.V. | Kajaaninkatu 11 Oulu | (08) 379 289 | palvelu@studiopsv.fi | @studiopsv