Hääkuvaus häämessuilta

Ville kosi Emmiä romanttisesti ystävänpäivänä 2015, ja jo seuraavilta häämessuilta haettiin ideoita ainutkertaisen juhlan järjestämiseen. Messuilta löytyi myös hääkuvaajaksi Studio P.S.V., jonka hääkuvien tunnelma kosketti.

haakuvaus_oulu08

On vuosi siitä, kun Emmi osallistui kaasojen kanssa Oulussa Suomen Häämessuille ja haki ideoita omaan hääjuhlaansa. Nyt omista häistä on kulunut reilut puoli vuotta. Jäljellä ovat ihanat muistot ja upeat hääkuvat kuvakirjana ja tauluina seinällä, jossa ne muistuttavat hääjuhlasta päivittäin.

Studio P.S.V. oli jo kouluajoista seurustelleelle parille ennestään tuttu vanhojentanssikuvaajana. Netistä oli katseltu myös PSV:n hääkuvia ja puskaradiosta kuultu pelkkää hyvää. Hääkuvaajan valinta oli helppo:

”PSV:n hääkuvissa välittyi tunnelma”, Emmi kertoo. Eikä hänen tarvinnut pettyä: ”Omista hääkuvista välittyy tunnelmaa vielä enemmän. Reijo oli ihan mahtava kuvaaja, itsestäni ei ole koskaan otettu noin hyviä kuvia.”

haakuvaus_oulu07
Emmi Villestä: rauhallinen, luotettava, mukava ja komea. Ville Emmistä: huolehtivainen, temperamenttinen, huumorintajuinen ja kaunis. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Miljööhääkuvaus siirtyi ulkoa sisämiljööseen

Emmi ja Ville päätyivät miljööhääkuvaukseen.

”Kaasojenkin kanssa jutellessa vahvistui ajatus siitä, että miljöössä kuviin saadaan romanttisempi ympäristö.”

Kuvauksen suunnittelupalaverissa kuvauspaikaksi sovittiin Reijon kanssa Kempeleen vanhan kirkon piha. Kuvauspäivänä satoi kuitenkin niin kovasti, että ulkona kuvaamista ei voinut ajatellakaan. Ei uskallettu luottaa siihenkään, että sade illaksi sovittuun kuvaukseen mennessä loppuu.

”Soittelimme kuvauspäivänä ja Reijo ehdotti kuvauspaikaksi Oulun seurakuntien vanhaa pappilaa. Ville sai varmistettua kuvauspaikan pappilaan tosi lyhyellä varoitusajalla. Se olikin hieno ja tunnelmallinen paikka kuvata.”

haakuvaus_oulu06
Entiset koulukaverit Emmi ja Ville ehtivät seurustella yhdeksän vuotta ennen naimisiin menoa. Ville kosi romanttisesti ravintolaillallisen päätteeksi Ystävänpäivänä. Hääkuvaus tehtiin vanhassa pappilassa Oulussa. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Morsiamena kaksi päivää

Kuvaus tehtiin jo ennakkoon häitä edeltävänä torstai-iltana. Idea ennakkokuvauksesta syntyi häämessuilla, kun Emmi jutteli Studio P.S.V:n Nooran kanssa:

”Noora ehdotti kuvausta toiselle päivälle, koska silloin kuvaukseen voi rauhassa keskittyä. Se oli tosi hyvä idea, oli paljon parempi tehdä kuvaus etukäteen kuin jos kuvaus olisi ollut hääpäivänä. Nyt en voisi kuvitellakaan, että hääpäivään olisi mahtunut vielä meidän potrettikuvaus”, Emmi kertoo.

”Sekin oli ennakkokuvauksessa hyvä, kun pystyi samalla kokeilemaan myös, miltä kampaus ja meikki näyttävät puvun kanssa ja pystyi harjoittelemaan puvun pitämistä jo ennen hääpäivää. Ja oli ihanaa, kun sai pitää hääpukua kaksi kertaa päällä.”

”Etukäteen vähän jännitin, että minkälaista kuvauksessa poseeraaminen on, että onko se luonnollista. Mutta se oli luontevaa olemista, tilanne vei mennessään.”

Kuvaukseen voi osallistua myös 1 – 2 hääparin kaveria, mikäli he muistavat roolinsa avustajina ja pysyttelevät hissukseen sivussa. Emmi hoksauttaa, että kuvaukseen kannattaa ottaa mukaan vain sellaisia ihmisiä, joiden läsnäolo ei jännitä.

Emmi rohkaisee hääkuvaukseen valmistautuvia suhtautumaan kuvaustilanteeseen avoimin mielin ja luottamaan valokuvaajaan.

haakuvaus_oulu11
Emmi hankki kuvausta varten kimpun erikseen. Kimpun voi myös viedä kuvauksen jälkeen säilytykseen hyvin palvelevaan kukkakauppaan, joka varmistaa hääpäivän aamuna, että kimppu on kunnossa. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
haakuvaus_oulu10
Kaikkiin Studio P.S.V:n pidempiin hääkuvauksiin kuuluu erillinen suunnittelupalaveri. Emmin mielestä palaverin paras anti oli se, että siinä tutustui valokuvaajaan. Viimeistään palaverin jälkeen saattoi luottaa täysillä siihen, että kuvaus sujuu hyvin. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
haakuvaus_oulu12
Emmin ja Villen hääkuvauksen koevedoksissa oli niin paljon hyviä kuvia, että pari päätti tilata kuvakirjan. Kirjaa on tullut katseltua tuon tuostakin ja näytettyä kavereille ja sukulaisille monta kertaa. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
haakuvaus_oulu13
Kolvankien kodin seinillä on kaksi hääkuvataulua, toinen tehtynä canvakselle. Kun taulut ovat esillä koko ajan, niistä tulee Emmin ja Villen mielestä joka päivä hyvä ja iloinen mieli. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

 

Lisää Studio P.S.V:n hääkuvia miljöössä, studiossa ja dokumentaarisesti kuvattuina.

Varaa aika maksuttomaan hääkuvauksen konsultointiin tai hääkuvaukseen netissä.

Tai soita: (08) 379 289

 

Studio P.S.V.  |  Kajaanink. 11  |  OULU  | palvelu@studiopsv.fi