Hääkuvaus ulkona

Studio P.S.V:n puhelin soi. Kaisaksi esittäytynyt nainen kysyi: ”Huomasin facebookista, että te teette hääkuvauksia muuallakin kuin Oulussa. Tulisitteko Taivalkoskelle?” No tietysti tullaan. Saman tien Kaisa varasi miljööhääkuvauksen loppukesän arki-illalle. Hauskasta hääkuvauksesta ja ihanista häistä on nyt kulunut vajaa vuosi. Annetaan Kaisan ja Jarkon kertoa loput:

Kahden kainuulaisen tie vei yhteen sattumusten kautta kesällä 2013. Kaisa on syntynyt Kuhmossa ja Jarkko Suomussalmella. Aikoinaan työskentelimme samassa työpaikassa, mutta yhteinen taival alkoi vasta vuosia myöhemmin ja siitä lähtien olemme olleet erottamattomat.

Kihloihin menimme romanttisesti elokuussa 2013 Kreikan Kos-saarella lomaillessamme, jossa Jarkko yllätti maagisella kysymyksellä kesken merenrantaillallisen. Häiden ajankohdaksi valikoitui lopulta elokuun 30. päivä vuonna 2014, sillä molemmat innostuimme kesähäistä, mutta emme halunneet kärsiä liiallisessa kuumuudessa.

haakuvaus_oulu_2
Erottamattomat Kaisa ja Jarkko kuvattiin Taivalkosken kotiseutumuseon kauniissa ympäristössä kesällä 2014. Kuva Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

 

 

 

Hääkuvia ikkunassa

Olimme nähneet Studio PSV:n kuvia studion ikkunasta ohikulkiessamme, sillä opintojen vuoksi Kaisalla oli asunto valokuvausstudion lähellä. Erityisesti Reijon ottamat kuvat miellyttivät meitä vangitsevalla tunnelmalla, joka välittyi kaikessa komeudessaan aina uudelleen ja uudelleen.

Häiden ajankohdan aikoihin asuimme Taivalkoskella, sillä Jarkko toimi K-marketin kauppiaana. Oli luonnollista ottaa kuvat paikkakunnalla ja tiedustelimme mahdollisuutta, jossa Reijo tulisi paikan päälle. Asia järjestyi ja alkoi kuvauspaikan etsiminen. Lopulta päädyimme kotiseutumuseon maisemiin, jossa oli sekä vanhoja rakennuksia että vesi lähellä.

haakuvaus_oulu
Hääkuvaus, varsinkin ulkona kuvattava miljöökuvaus, kannattaa Kaisan ja Jarkon kokemuksen mukaan tehdä ennakkoon. Silloin ei kenelläkään ole kiire mihinkään. Kuva Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

 

Hääkuvaus ennen häitä on hyvä idea

Valokuvat otimme ennen häitä, jolloin Kaisalla oli koekampauspäivä ja saimme keskittyä rauhassa valokuvissa olemiseen. Itse juhlapäivä on useimmilla varmasti kiireinen, joten kannattaa yrittää järjestää valokuvaus eri päivälle niin voi nauttia sitten itse hääpäivästä.

Kuvauspäivänä luonto piti meitä jännityksessä, sillä koko aamupäivän satoi vettä. Onneksi kuitenkin, kuin tilauksesta sade loppui iltapäivällä ja valokuvaaminen onnistui ulkoilmassa. Sääsket häiritsivät vasta aivan kuvauksen loppuvaiheessa, joten hyttysmyrkkyjä ei tarvinnut.

Lopputulokseen olimme todella tyytyväisiä, sillä kuvat onnistuivat todella hyvin ja ammattitaito sekä kokemus näkyvät valokuvissa.

hääkuvaus_miljoo
Jarkko kosi Kaisaa romanttisesti Kreikan matkalla. Häät päätettiin järjestää elokuun loppuun, ettei olisi enää niin kuuma. Kuva Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

 

Ihana hääpäivä

Hääpäivämme oli kokonaisuudessaan ihana, sillä läheiset ihmiset olivat kanssamme juhlimassa, kun sinetöimme liittomme Taivalkosken kirkossa ja hääjuhlapaikkana meillä oli Saijan Lomakartanon pirtti.

Nyt ensimmäinen hääpäivämme lähestyy koko ajan ja elämä on mallillaan. Ensimmäinen yhteinen lapsemme, poika syntyi viime viikolla. Positiivista on myös tuleva muutto toukokuussa Ylläksen maisemiin, jossa Jarkko aloittaa myymäläpäällikkönä Suomen suurimmassa ja tunnetuimmassa K-marketissa.

Kaisa ja Jarkko Jokiperä

haakuvaus_oulu_5
Tämän hääkuvan epärealistinen värimaailma tukee kuvan rauhallista tunnelmaa. Kuva Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
haakuvaus_oulu_3
Kun hääpotrettien kuvaamiseen varataan riittävästi aikaa, syntyy monenlaisia, tunnelmaltaan ihan eri tyyppisiä kuvia. Kaisa ja Jarkko teettivät monipuolisesta kuvasarjastaan upean, täysin yksilöllisen Alexandra-kuvakirjan. Kuvat Reijo Koirikivi, kuvakirjan ulkoasu Noora Slotte Studio P.S.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso lisää PSV:n miljööhääkuvia ja tilaa esite sähköpostiisi.