Hauska ja helppo lapsikuvaus

Yksivuotias pikkuneiti Alma sai kummitädiltään nimiäislahjaksi oululaisen valokuvaamo Studio P.S.V:n lahjakortin lapsikuvaukseen. ”Voimme suositella PSV:n lapsikuvausta muillekin, sillä toiminta oli helppoa, nopeaa ja ammattimaista”, Alman äiti Minja Hietanen kertoo. Mummo ompeli Alman kuvausvaatteet ja vanhemmat hankkivat hauskaa rekvisiittaa kuvaukseen.

Kolarista Ouluun kotiutunut Minja ja Alman paljasjalkainen oululainen Antti-isä työskentelevät molemmat hoitoalalla. Lisäksi perheeseen kuuluvat 12-vuotias kääpiöpinseri Elvis ja 7-vuotias amerikanstaffordshirenterrieri Börje.

lapsikuvaus_oulu354
Alman lahjaksi saama lapsikuvaus haluttiin käyttää, kun pikkuneiti täytti vuoden. Mummo ompeli Alman kuvausvaatteet. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

 

”Lapsikuvat ovat tärkeitä sen takia, koska lapset ovat vain hetken pieniä. Kuva ikuistaa lapsuuden”, Minja pohtii.

Kuvaus sujui mukavasti valokuvaamo Studio P.S.V:ssä, vaikka Alma oli hieman väsynyt:

”Alma viihtyi hyvin valokuvauksessa siihen nähden, että hän ei ollut nukkunut kauhean hyvin ennen tätä. Kuvaukselle varatun noin tunnin ajan koimme sopivana. Alma kerkesi hyvin syömään välipalat ja vaippakin vaihtui helposti taukojen lomassa.”

Alma sai leikkiä kuvauksen aikana muun muassa isolla höyhenellä. Valokuvaaja Noora Slotte.
Alma sai leikkiä kuvauksen aikana muun muassa isolla höyhenellä. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Kuvausrekvisiitta auttaa mutta ei saa hallita

Alman mummo teki Almalle itse mekot ja pitsibodyn kuvausta varten. Lisäksi Minja etsi netin kautta kuvaukseen sopivaa rekvisiittaa.

”Minulla oli ehkä ”vähän” kiusallinen tunne tulla kaikkine ”romuineni” studioon, mietin, että hössötänköhän nyt vähän liikaa tätä valokuvausjuttua. Kävinkin ensiksi varoittamassa Nooraa, että ethän säikähdä, mutta nyt on krääsää mukana”, Minja nauraa. Valokuvaajana toiminut Noora Slotte ei ollut ”romusta” moksiskaan.

”Kuvaukseen sopiva rekvisiitta on aina tervetullutta, kun se ei vie liikaa lapsen tai vanhempien huomiota. Kuvaus etenee lapsen ehdoilla, ja kivalla rekvisiitalla saa lapselle luontevaa tekemistä ja kuviin persoonallista ilmettä”, Noora kertoo.

Minja-äiti löysi Alman lapsikuvaukseen hauskoja ilmapalloja oululaisesta Somiana-yrityksestä. Valokuvaaja Noora Slotte.
Minja-äiti löysi Alman lapsikuvaukseen hauskoja ilmapalloja oululaisesta Somiana-yrityksestä. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

”Koimme yhdessä Antin kanssa, että Nooran kanssa oli helppo ”työskennellä”. Aluksi hän kyseli, mitä rekvisiittaa olimme ajatelleet minkäkin puvun kanssa käyttää. Kun emme osanneet vastata,  Noora otti heti ohjat käsiinsä ja kertoi mitä tehdään”, Minja kertoo.

”Työnjako oli heti selkeää ja helppoa. Me tulimme tyttömme kanssa kuvattavaksi ja toimme samalla kaiken näköistä rekvisiittaa mukanamme, ja Noora kuvaajana käytti tuomiamme asioita hyväksi kuvauksessa. Me pystyimme keskittymään Alman kanssa olemiseen. Molemmat saivat toteuttaa omia ideoitaan sekä kuvaajana että kuvattavana.”

Mummu teki Almalle myös kuvassa olevan hauskan pitsibodyn. Valokuvaaja Noora Slotte.
Mummo teki Almalle myös kuvassa olevan hauskan pitsibodyn. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Runsaasti koevedoksia

”Saimme nähdä jo alustavia kuvia kuvauksen aikana ja hyviltähän ne näyttivät. Ammattimaisia ja hyvin toteutettuja kuvia.”

Viikon kuluessa Minja sai Studio P.S.V:stä sähköpostiinsa nettilinkin ja tilaustunnukset koevedoksiin, joissa oli 98 eri otosta.

”Kuvien koevedokset oli tosi hyviä. Hyviä otoksia oli niin paljon, että niistä oli vaikea valita, mitkä haluaa itselle teetättää. Onneksi niissä oli valmiiksi arvostelut, tähdet kuvaajan puolesta, niin valinta oli pikkuisen helpompaa.”

Meillä Studio P.S.V:ssä lapsikuvaus etenee aina lapsen ehdoilla. Valokuvaaja Noora Slotte.
Meillä Studio P.S.V:ssä lapsikuvaus etenee aina lapsen ehdoilla. Pienten lasten kuvaamisen pitää sujua nopeasti mutta rauhallisesti. Tauot ovat tärkeitä. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Mistä rekvisiittaa lapsikuvauksiin?

Aidot kukat ja ilmapallot toimivat usein kivasti lapsikuvauksissa. Meillä studiossa on erilaisia lasten huonakaluja, päältä ajettavia autoja ja leluja, mutta ilman muuta voitte tuoda mukaan myös omaa rekvisiittaa. Omasta erikoisemmasta rekvisiitasta kannattaa ehdottomasti kertoa ennen kuvaukseen saapumista esimerkiksi varausvaiheessa.

Kukat toimivat hyvin yksittäin tai vaikkapa suloisena pääseppeleenä pienokaisella. Suosittelemme hyvää yhteistyökumppaniamme Kukkakauppa Kanervaa, joka sijaitsee vain kahden korttelin päässä studioltamme Hallituskadulla.

Erilaisia ilmapalloja ja paljon muutakin kivaa löydät Somianasta, joka sijaitsee myös vain kahden korttelin päässä Kirkkokadulla.

Varaa aika lapsikuvaukseen

Lisää valokuvaamo Studio P.S.V:n lapsikuvia ja hintatietoja näet täältä.

Varaa valokuvausaika lapsikuvaukseen:

 

Studio P.S.V.  |  Kajaaninkatu 11 OULU  |  (08) 379 289  |  palvelu@studiopsv.fi