Henkilöstökuvat konttorilla

”Loistavia kuvia”, Nordean Pohjois-Suomen alueassistentti Päivi Kaisamatti kommentoi saatuaan koevedokset. Kyseessä olivat Nordea 24/7 -online-konttorin henkilökunnan kuvat, jotka kuvattiin konttorin omissa tiloissa. Henkilöstökuvauksen teki Studio P.S.V:n yrittäjä, valokuvaajamestari Reijo Koirikivi.

”Prosessi sujui oikein mukavasti”, Päivi Kaisamatti kertoo. ”Kuvaaja on ammattitaitoinen, hän tutustui tiloihimme huolellisesti ennen kuvauksien aloittamista. Tämä näkyikin sitten kuvien laadussa hyvällä tavalla.”

Kuvauspaikaksi sovittiin konttorin tilat Oulun Alppilassa.

”Se oli hyvä ratkaisu – kuvattavat olivat rentoja ja omalla paikallaan, mikä näkyi kuvissa luonnollisuuteena.”

henkilostokuvaus27
Henkilöstökuvauksessa tärkeintä on luonteva kontakti kuvaajan ja kuvattavan välillä. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Henkilöstökuvat osa yrityksen brändiä

Valokuvaajalta hyvien henkilöstökuvien tekeminen vaatii paljon enemmän kuin ”hyvän kameran”. Ammattikameran ominaisuudet, valaisinlaitteisto ja muu kuvauksessa tarvittava tekniikka pitää tietysti hallita.

Tärkeintä henkilöstökuvauksessa on kuitenkin se, mitä kuvaajan ja kuvattavan välillä tapahtuu:

”Kontakti on kaiken henkilökuvauksen A ja O. Kuvauksessa pitää olla mukava olla, ja se syntyy luontevasta jutustelusta ja siitä, että valokuvaaja on aidosti kiinnostunut kuvattavastaan”, valokuvaajamestari Reijo Koirikivi korostaa.

”Kun ihmiset ovat kuvissa luontevia ja myönteisiä, silloin asiakkaan on helppo ottaa yhteyttä.”

Kun firman henkilöstö viihtyy kuvauksessa, he näyttävät kuvissaan myös rauhallisilta, sellaisilta oman alansa ammattilaisilta, jotka osaavat asiansa. Tällöin henkilöstökuvat vahvistavat yrityksen visuaalista ilmettä ja brändiä.

henkilostokuvaus_oulu08
Kun henkilöstökuvaus tehdään yrityksen omissa tiloissa, kuvista välittyy firman fiilis. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Pankkipalvelut linjoilla

Nordea 24/7, entinen Nordea Asiakaspalvelu, on toiminut Oulun Alppilassa liki kymmenen vuotta – ensimmäiset asiakaspuhelut otettiin vastaan helmikuussa 2007. Toiminta aloitettiin 20 neuvojan ja kahden palvelupäällikön voimin. Nykyään vahvuus on liki 200 henkilöä.

”Olemme osa valtakunnallista Nordea 24/7 -palvelua. Hoidamme henkilöasiakkaiden päivittäisiä pankkiasioita kaikilla käytössä olevilla kanavilla: puhelimitse, chatissa ja verkkopankin asiakaspostin kautta sekä autamme asiakkaita yleisluontoisissa pankkiasioissa myös  Facebookissa ja Twitterissä. Teemme myös verkkotapaamisia eli tapaamme asiakkaita ajanvarauksella verkon välityksellä”, Päivi Kaisamatti kertoo.

”Palvelumme ovat nykyään hyvinkin samankaltaisia kuin pankin kivijalkakonttoreissa sillä erotuksella, että kohtaaminen ja neuvottelu tapahtuu ”linjoilla.”

henkilostokuvaus29
Yrityksen omat tilat antavat luontevat puitteet henkilöstön kuvaamiselle. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Henkilöstökuvaus studiossa tai yrityksesi tiloissa

Yrityksen henkilöstökuvaukset voidaan tehdä joko studiossa tai miljöössä. Miljööksi valitaan useimmiten yrityksen omat tilat, mutta yhtä hyvin kuvaukset voidaan tehdä vaikka taidemuseossa tai golf-kentällä.

Studiokuvauksen etuja ovat täydellinen valon hallinta. Studio on paras vaihtoehto muun muassa silloin, kun henkilö halutaan irrottaa taustasta eli ammattikielellä syvätä. Syvättyjä kuvia on helppo käyttää muun muassa yhdistettyinä tekstiin. Netissä ne luovat raikkaan ilmeen.

Henkilöstökuvauksia on kuvattu myös chroma key -tekniikalla. Tällöin yrityksen työntekijät kuvataan studiossa vihreällä taustalla  ja henkilö yhdistetään jälkikäsittelyssä yrityksen valitsemaan taustaan. Erään asiakkaamme taustakuva saatiin yrityksen toimipisteestä toiselta puolelta maapalloa.

henkilostokuvaus26
Henkilöstökuvan tarkoitus on helpottaa asiakaspalvelua. Ammattitaitoinen kuva madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Firman oma ympäristö antaa työntekijöiden kuville luontevasti yrityksen oman ilmeen. Kuvaukset työympäristössä säästävät myös työntekijöiden aikaa, kun kuvaukseen ei tarvitse erikseen matkata.

Tarvittaessa rakennamme myös yrityksen tiloihin studion. Tämä on hyvä vaihtoehto etenkin silloin, jos kuvattavia on hyvin paljon ja aikataulu on tiukka. Studiotaustasta on etua myös silloin, mikäli uudet työntekijät kuvataan jatkossa studiossa. Näin kuvista saadaan helposti yhtenäiset.

henkilostokuvaus30
Henkilöstökuvat ovat tärkeä osa yrityksen visuaalista ilmettä. Kun kuvat tehdään hyvin, ne osaltaan vahvistavat yrityksen brändiä. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Pyydä tarjous yrityksesi henkilöstökuvauksista

Tehdään sinunkin yrityksellesi edustavat henkilöstökuvat. Ota yhteyttä: mietitään yhdessä, millaiset henkilöstökuvat antavat parhaan mahdollisen visuaalisen ilmeen yrityksellesi. Tehdään kuvat, jotka vahvistavat yrityksesi brändiä.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous:

 

Studio P.S.V.  |  Kajaaninkatu 11 OULU  |  palvelu@studiopsv.fi  |  (08) 379 289  | Henkilöstökuvaus