Kisamenestystä PSV:lle

Studio P.S.V:n valokuvaaja Noora Slotte sai neljä kunniamainintaa Finnish Photo Awards 2021 -mittelössä. Kyseessä on valokuvausalan tärkein valtakunnallinen kilpailu, johon osallistui kaiken kaikkiaan jopa 600 valokuvaa.

Kilpailun raati koostui kansainvälisistä tuomareista, alansa huippuosaajista eri puolilta maailmaa. Noora Slotte sai kunniamaininnan hääkuvallaan (Wedding) ja kolmella lemmikkikuvalla (Domesticated Animals).

Ukkonen sekoitti kuvaussuunnitelmat

”Olen tosi iloinen hääkuvan menestyksestä. Kuvasin ihanan parin vihkimisen ja hääpotretit kesällä 2020 ja tunnelmallisen ja koronan vuoksi siirtyneen hääjuhlan tänä kesänä 2021”, Noora kertoo.

Kuvauspäivän ukonilma uhkasi potrettikuvauksen onnistumista:

”Olimme sopineet miljööhääkuvauksen vihkimispäivälle ja suunnitelleet kuvauspaikat  Ainolan puiston maisemiin. Yllättäen ukkonen jyrähti ja säikäytti hääväen juuri vihkimisen H-hetkellä, ja puistokuvauksesta oli pakko luopua”, Noora muistelee kuvauspäivän jännittäviä hetkiä.

”Piti pystyä nopeasti ratkaisemaan, miten potrettikuvaus saadaan tehtyä. Koko suunnitelma piti laatia silmän räpäyksessä uusiksi.”

Koska päivän ohjelma oli aikataulutettu, ei valokuvaajakaan voinut jäädä pitkäksi aikaa arpomaan, miten ratkaista tilanne. Yli kymmenen vuoden kokemus hääkuvauksista auttoi Nooraa pitämään pään kylmänä ukkosmyrskystä huolimatta ja tekemään nopeita päätöksiä.

Kun taivas aukesi hetkeksi, Noora sai tehtyä muutamat hienot kuvat Tuomiokirkon edustalla. Muuten potretit tehtiin pääasiassa juhlapaikassa Lapland hotellissa juhla- ja hotelliväen keskellä, jossa myös palkittu kuva syntyi.

Tämä Finnish Photo Awards kisan finaaliin päätynyt hääkuva syntyi myrskyn keskellä. Siksi valokuvaaja Noora onkin erityisen ylpeä siitä, että kuva palkittiin. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

”Paljon kiitoksia myös hotellin henkilökunnalle, että kuvaus saatiin tehtyä hotellissa, ja lopulta kaikki meni hyvin!”

”Tosi tärkeää muotokuvien onnistumisessa on myös se, että hääpari luottaa kuvaajaan. Luottamus antaa kuvaajalle tilaa kokeilla asioita, jolloin parhaimmillaan syntyy jotain suurempaa. Tässä kuvauksessa luottamuksella oli erityisen paljon merkitystä, kun kaikki hienot suunnitelmat menivät ukkosmyrskyn vuoksi uusiksi.”

Palkitussa hääkuvassa koskettaa ennen kaikkea kuvan tunnelma, mikä onkin Studio P.S.V:n ykkösjuttu ollut aina  hääkuvauksessa. Hääkuvissa on kyse kahden ihmisen välisestä kiintymyksestä.

Myös tekniset asiat pitää olla kohdillaan, jotta valot, sommittelu ja muut valokuvauksen keinot tukevat oikealla tavalla kuvan tunnelmaa ja sisältöä.

Katso lisää Studio P.S.V:n miljööhääkuvia tästä.

Oulun palkituin koirakuvaaja

Jo eläkepäiviään viettävä Nesca on Kennel Metsähyrrän seniori. Nescan kuva sijoittui Finnish Photo Awards -kilpailussa finaaliin ja palkittiin kunniamaininnalla Domesticated Animal eli lemmikkikuvien sarjassa. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

”Olin hyvin iloisesti yllättynyt siitä, että kaikki kilpailuun lähettämäni koirakuvat nousivat tuomariston silmissä kunniamaininnan arvoisiksi”, Noora kertoo.

”Koirien kuvaamisessa on mielenkiintoisia haasteita esimerkiksi valollisesti, ja koiran luonne antaa jokaiseen koirakuvaukseen oman vivahteensa. Tykkään kovasti näiden karvakaverien kuvaamisesta.”

Kolmen kunniamaininnan ja yhden aiemman kultamitalin myötä Noora on Oulun valokuvaajista eniten kilpailumenestystä lemmikkikuvilla saavuttanut valokuvaaja.

Kerttu on Englannin springerspanieli. Kerttu oli käynyt kuvauksessa muualla useita kertoja, mutta nyt emäntäkin oli viimein tyytyväinen Nooran kuvaamiin lemmikkikuviin. Eikä ihme – myös kansainvälinen tuomaristo noteerasi Kertun kuvan satojen joukosta. Valokuva Noora Slotte, Studio P.S.V.
Labradorinnoutaja Karma kuuluu samaan Metsähyrrän kenneliin Nescan kanssa. Kummankin kuva puhutteli kansainvälistä valokuvauskisan tuomaristoa kunniamaininnan verran. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Katso lisää Studio P.S.V:n lemmikkikuvia tästä.

Studio P.S.V:n pitkä historia alan kilpailuissa

Valokuvaaja Noora Slotte jatkaa Studio P.S.V:n perinnettä alan kilpailuihin osallistumisessa ja niissä menestymisessä. Yrittäjä, valokuvaajamestari Reijo Koirikivi on ylpeä kasvatistaan – Noorahan on työskennellyt Reijon kanssa jo melkein kymmenen vuotta ja on jo itsekin rautainen ammattilainen.

Reijo sai itse ensimmäisen palkintonsa alan kilpailuissa jo vuonna 1998, jolloin hänen hääkuvansa voitti pronssia. Sittemmin kisamenestystä on tullut säännöllisesti lähes aina, kun kilpailuihin on osallistuttu. Reijo on pitkällä urallaan voittanut useiden sarjojen kulta-, hopea- ja pronssimitaleita sekä saanut useita kunniamainintoja.

Reijo on voittanut kaksi kertaa Finnish Photo Awards -kilpailua edeltäneen Vuoden Muotokuvaaja -kisan päävoiton.

Katso tästä lisää Studio P.S.V:n kisahistoriasta.

”Osallistumme kilpailuihin, koska ne kehittävät ammattitaitoa. On hyvin mielenkiintoista myös seurata kollegoiden kisakuvia”, Reijo kertoo.

Varaa aika kuvaukseen

 

Studio P.S.V. – Elämäsi kuvat

 

Studio P.S.V.  |  Kajaaninkatu 11 Oulu  |  08 379 289  |  palvelu@studiopsv.fi  |  @studiopsv