Valmistaudun lapsikuvaukseen

Tosi paljon kuvaamme Studio P.S.V:ssä kesällä  lapsi- ja perhekuvauksia. Kun ollaan lomalla, koko perhe pääsee helposti samaan aikaan kuvaukseen.

Suosituin aika kuvauttaa omaa tenavaa on silloin, kun lapsi täyttää vuoden. Siinä mielessä ikä on kuvauksen kannalta hyvä, että lapsi ei useinkaan tuossa vaiheessa vielä vierasta. Persoonallisuutta näkyy jo kovasti tämän ikäisen touhuissa. Sekin on etu, että lapsi ainakin jo istuu ja monet jo seisovat tai liikkuvatkin. Saadaan aikaan leikkisiä ja kivoja kuvia ilman, että lapsi tuskin huomaa, mitä ympärillä tapahtuu.

Muutama vinkki 1-vuotiaan kuvaukseen valmistautumisessa:

  • Kuvausaika on hyvä sopia lapsen päivärytmin mukaisesti.
  • Kuvausvaatteina toimivat parhaiten siistit arkivaatteet tai ainakin sellaiset vaatteet, joissa lapsen on hyvä olla ja liikkua.
  • Kovin huomiotaherättävät isot printtikuviot lapsen vaatteissa vievät turhaan kuvassa huomiota lapsesta.
  • Paljaat varpaat ovat kuvassa söpöt, niissä näkyy 1-vuotiaan pyöreys. Toinen hyvä vaihtoehto on pikkukengät.
  • Jos tytöllä on yllään mekko ja varpaat paljaina, vaipan päälle kannattaa laittaa sievät pikkarit.
  • Kipeänä ei kuvaukseen kannata lähteä.
  • Kuvausta ei kannata sopia heti 1-vuotisneuvolan jälkeen, koska neuvolassa rokotetaan.
lapsikuvaus_oulu_1  lapsikuvaus_oulu  lapsikuvaus_oulu_3

Lapsikuvauksen teemme Studio P.S.V:ssä aina lapsen ehdoilla. Varaamme kuvaukseen riittävästi aikaa, jotta kuvauksen kuluessa voidaan pitää taukoa ja lapsi voi haukata vaikka evästä.

Studio P.S.V:ssä teemme lapsikuvauksen aina leikin lomassa. Olemme rakentaneet studioon kivoja ympäristöjä leikkimiseen. Meillä on mm. pieniä tuoleja ja penkkejä, portaikko ja vuosien mittaan suosionsa säilyttänyt pikkupulpetti, jossa lapset viihtyvät loistavasti. Rekvisiitta ei meillä ole itsetarkoitus vaan sen tehtävä on tukea kuvauksen sujumista. Tilavassa studiossamme mahtuu myös vaikka heittämään palloa.

Vanhempien osuus on merkittävä lapsikuvauksissa. Siksi suosittelemmekin, että mukana olisi kaksi aikuista.

New born -kuvaus nousussa

newborn-kuvaus_oulu

Ihan pienten vauvojen niin sanottu new born -kuvaus on lisääntynyt viime vuosina kovasti. Vauvoja kuvaamme mieluiten vanhempien sylissä, koska se on vauvalle luonteva ja turvallinen paikka. Samalla saamme talteen myös lapsen ja vanhemman yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tietysti kuvaamme vauvoja myös erilaisilla alustoilla, taljalla tai muulla pehmeällä alustalla.

Vauvakuvaukseen varaamme vielä pidemmän ajan, jotta äiti voi vaikkapa imettää vauvaa välillä.

Lapsikuvia liikkeessä

Isommat lapset ovat siksi hauskoja kuvattavia, että heidän kanssaan kuvaajakin voi jo enemmän jutella. Tilavassa studiossamme mahtuu jopa juoksemaan, ja uuden tekniikan ansiosta saamme vauhdikkaita ja kivoja kuvia lapsista liikkeessä.

lapsikuvaus_oulu_2

Rento ote ja iloinen mieli

Lapsikuvaukseen kannattaa lähteä rennolla mielellä. Ennen kuvausta lapsi voi katsella rauhassa ympärilleen ja leikkiä PSV:n leikkipaikalla. Valokuvaaja porisuttaa ennen kuvausta koko perhettä. Leikkipaikalta huomaamatta siirrymme leikkimään ja kuvaamaan studioon.

Lapsi vaistoaa herkästi vanhempien tunnelmat.  Varsinkaan lapselle ei juuri kannata etukäteen hehkuttaa kuvausta kovin voimakkaasti, ettei synny turhaa jännittämistä. Parhaat kuvat saamme, kun annamme lapsen olla oma itsensä, ja parhaat hymyt irtoavat kivoilla asioilla ja mukavalla tunnelmalla.

lapsikollaasi_studiopsv
Tässä kollaasissa on neljä saman perheen tytärtä, jotka kaikki on kuvattu yhden vuoden iässä vuosina 2009 – 2014. Äiti keräsi kuvat vuosittain ja teetti niistä ihanan taulun lasikehyksiin. Kuvat Reijo Koirikivi / Studio P.S.V.