Nooran hääkuvalle hopeaa

Studio P.S.V:n lahjakas nuori valokuvaaja Noora Slotte palkittiin  kunniamaininnalla Häät-lehden, Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n, Nikon Nordicin ja Fotonetin hääkuvakilpailussa 2014. Koska kisassa jaettiin vain kultamitaleja ja kunniamainintoja, Noora sijoittui kuvallaan jaetulle toiselle sijalle. Kyseessä  on ammattilaisille suunnattu hääkuvauskilpailu, johon osallistui kaikkiaan 451  hääkuvaa. Tuomariston mukaan taso oli kova.

Voittoisan hääkuvan Noora kuvasi kesällä 2013 Maikkulan kartanossa. Noora seurasi hääparin päivää kamerallaan aamusta asti eli teki ns. dokumentaarisen hääkuvauksen kampaajalta aina iltaan saakka. Juhlien lomassa hääpari keskittyi noin puolen tunnin ajan miljöömuotokuvaukseen, jota Noora teki niin Maikkulan kartanon tiluksilla kuin sisätiloissakin.

– Inspiraation tähän kuvaan sain, kun näin ikkunasta tulvivan kauniin valon, Noora Slotte kertoo. Tässä kauniissa valossa Noora sai talletettua kuvaan tunnelman, josta välittyy parin keskinäiset tunteet vahvasti. Kuva näyttää tilannekuvalta, vaikka se on valoiltaan ja sommittelultaan tarkkaan harkittu. Tuomaristokin korosti valinnoissaan teknisen osaamisen lisäksi kuvan tunnelmaa.

Slotten ensimmäinen kilpailu

Kyseessä oli ensimmäinen ammattivalokuvaajien kilpailu, johon valokuvaaja Noora Slotte osallistui, ja heti napsahti menestystä.

– Kun Noora aloitti PSV:llä vajaat kaksi vuotta sitten, puolileikillään sovimme Nooran kanssa, että kilpailumenestystä alkaa tippua muutaman vuoden kuluessa niin kuin muiltakin valokuvaajiltamme on tippunut, että perinteet velvoittavat. No eipä tarvinnut kauaa odotella, PSV:n toimitusjohtaja Raija Tuominen naurahtaa.

– Nooralla on näkemystä, lahjoja ja nälkä ylittää itsensä. Olemme todella iloisia, että Noora on osa osaavien valokuvaajiemme tiimiä.

Valokuvaaja Noora Slotten ja kuvassa olevan hääparin Heli ja Tero Junellin yhteistyö poiki hääkuvalle kunniamaininnan Häät-lehden kilpailun miljööhääkuvien sarjassa 2014.
Valokuvaaja Noora Slotten ja kuvassa olevan hääparin Heli ja Tero Junellin yhteistyö poiki hääkuvalle kunniamaininnan Häät-lehden kilpailun miljööhääkuvien sarjassa 2014.

 

Samasta Häät-lehden kilpailusta on Studio P.S.V:n valokuvaaja Reijo Koirikivi tuonut kultaa studiokuvien sarjassa vuonna 2010. Lisäksi Reijo on voittanut hääkuvillaan neljä kultaa ja kaksi pronssia Suomen Aammattivalokuvaajat ry:n vuosikilpailussa, sekä lukuisia muita palkintoja. Reijo on voittanut kaksi kertaa SAV:n kokonaiskilpailun, jolloin hänet valittiin Vuoden Muotokuvaajaksi.