Onnea Specim!

Taideväärennöksien tunnistamisen ja esimerkiksi rikospaikkatutkinnan apuna voidaan käyttää hyperspektrikuvausta, jonka johtava asiantuntija koko maailmassa on oululainen Specim. Oulun kaupunki palkitsi Specimin Vuoden 2017 vientiyrityksenä. Studio P.S.V. onnittelee yhteistyökumppaniaan!

Specim, Spectral Imaging Oy, on oululainen, vuonna 1995 perustettu yhtiö, jonka lähes koko myynti menee vientiin. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto kasvoi huikeat 47%.

Specimin hyperspektrikamerat voivat nähdä näkymättömän. Perinteiset kamerat toimivat vain näkyvän valon alueella keräten ainoastaan kolmen värin eli punaisen, vihreän ja sinisen kanavan verran tietoa. Hyperspektrikamera kerää tietoa myös ihmissilmälle näkymättömän valon alueella keräten useita satoja kanavia. Valo heijastuu eri materiaaleista erilaisella, tunnistettavalla tavalla. Se jättää yksilöllisen spektrisormenjäljen, jonka avulla eri materiaalit voidaan tunnistaa toisistaan.

Specimin markkinointipäällikkö Harri Karppinen kuvaa yhteistyötä näin:

”Ensitapaamisesta lähtien oli selvää, että toimimme ammattilaisten kanssa. Yhteistyömme oli vaivatonta ja Studio P.S.V:n paneutuminen pieniin yksityiskohtiin mm. puhdastilakuvausten kohdalla muistuttaa meidän tapaa toimia haastavien asioiden kanssa.”

yrityskuvaus_psv019
Specimin puhdastilan valokuvaaminen vaati erityisjärjestelyjä. 
yrityskuvaus_psv025
Työskentelyä puhdastilassa..

Huipputekniikasta huippukuvat

Studio P.S.V:n ammattivalokuvaaja valokuvasi Specimin kokoamistyötä ja tiloja yrityksen puhdastilassa. Koska kuviin haluttiin sama huippuammattimaisuus, joka näkyy Specimin työn jäljessä ja yhtiön maailmanlaajuisessa arvostuksessa, toimintakuvaukseen varattiin aikaa.

Ajan kanssa kuviin saatiin aikaiseksi oikea valo usealla eri valonlähteellä, oikeat kuvakulmat ja haluttu tunnelma eli kaiken kaikkiaan tekninen huippulaatu. Lisäksi puhdastilassa kuvaaminen vaati valokuvaajalta myös erityisvalmisteluja tilan pölyttömyyden vuoksi.

Sekä puhdastilassa kuvatut yrityksen toiminnasta kertovat kuvat että henkilökuvat viimeistelimme huolellisella kuvankäsittelyllä. Näin koko kuvasarja on tasalaatuinen, ja kuvat toimivat niin huippunäytöllä kuin tarvittaessa vaikkapa painettuina esitteisiin.

yrityskuvaus_psv020 yrityskuvaus_psv022

Henkilökuvat yrityksen tiloissa

Studio P.S.V:n valokuvaajamestari Reijo Koirikivi valokuvasi Specimin johtoryhmän jäsenet. Myös henkilökuvaukset teimme Specimin tiloissa. Näin kuviin saatiin luontevasti omaleimaista ilmettä, jolla erottua.

Pystytimme Specimin aulaan kokonaisen valokuvausstudion. Näin teemme aina varmistaaksemme kuvien teknisen laadun – joskus kalustoa tarvitaan enemmän, toisinaan vähemmän.

Kun studio oli pystyssä, kuvattavat tulivat kuvaukseen peräjälkeen ilman taukoja. Näin kuvausvaihe saatiin sujumaan kustannustehokkaasti ja kiireisille kuvattaville kohtuullisessa ajassa.

Sen verran myös henkilökuvauksiin on hyvä varata aikaa, että kuvattavat ehtivät hieman rauhoittua kuvaustilanteeseen. Yli 20 vuotta ammatikseen valokuvannut Reijo Koirikivi saa kuvattavansa rentoutumaan kameran edessä nopeallakin aikataululla.

yrityskuvaus_oulu023
Toimitusjohtaja Georg Meissner. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
yrityskuvaus_psv030
Kun henkilökuvat valokuvataan yrityksen tiloissa, saadaan kuviin omaleimainen ilme. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Yrityskuvaus kannattaa suunnitella hyvin

Specimin kuvaukset suunnittelimme etukäteen yhteisessä palaverissa, johon osallistuivat valokuvaajien lisäksi Specimin markkinointipäällikkö Harri Karppinen ja pari muuta yhtiön työntekijää. Kuvauksen ennakkosuunnittelu parantaa aina lopputulosta ja nopeuttaa varsinaista kuvaamista.

Mitä vaativammasta kuvauksesta on kysymys, sitä tarkemmin on hyvä tehdä konkreettista listaa yksittäisistä kuva-aiheista ja kohteista. Tällöin turha säätäminen varsinaisessa kuvaustilanteessa vähenee.

Sitäkin kannattaa ennakkoon miettiä, miten valokuvauksesta saa suurimman mahdollisen hyödyn. Kun kuvaaja tulee kaikkine välineineen paikalle joka tapauksessa, hänen ammattitaitoaan kannattaa hyödyntää maksimaalisesti ja kuvauttaa ihmisiä, tiloja, tuotteita ja tunnelmia niin paljon kuin vain aika kohtuudella ja laadusta tinkimättä antaa myöden.

yrityskuvaus_psv026
Specim kiittää menestyksestään ennen kaikkea huippuosaajista koostuvaa henkilöstöään. 

Yrityskuvat kondikseen

Ota yhteyttä! Tehdään yhdessä suunnitelma oman tai edustamasi yrityksen kuvagallerian uudistamisesta niin, että kuvat

  • palvelevat yrityksesi viestintää eri medioissa
  • vahvistavat yrityksesi brändiä
  • auttavat markkinointi- ja myyntityössä
studiopsv_rt
Raija Tuominen 050 3200 203 raija.tuominen@studiopsv.fi

 

Studio P.S.V.  |  Kajaaninkatu 11 OULU  |  palvelu@studiopsv.fi  |  (08) 379 289