”Panostimme hääkuvaukseen”

Liina ja Samuli viettivät hääjuhlaansa heinäkuisena lauantaina 2022. Jo edellisenä syksynä he varasivat valokuvaamo Studio P.S.V:stä sekä dokumentaarisen hääkuvauksen juhlapäivälle että häämuotokuvauksen Ainolan puistoon häiden jälkeiselle viikolle. Kuvaukset teki PSV:n ammattivalokuvaaja Noora Slotte.

”Lämpimästi suosittelemme Nooraa hääkuvaajaksi. Noora oli alusta asti mukana täydellä sydämellä. Hän on asiantunteva, turvallinen ja varma tekijä”, Liina ja Samuli kiittävät.

”Koska häiden taltioiminen ja kuvaus oli meille erityisen tärkeää, kyselin lähipiiriltä suosituksia. Sisareni totesi, että Oulun Studio P.S.V. on parhaimpia ja palkituimpia. Tutustuin heidän verkkosivustoon ja otin heti yhteyttä. Halusimme yksinkertaisesti hyvän ammattilaisen. Kun viikonloppu osoittautui vapaaksi, varasimme sen juurikaan sen kummempia vertailuja tekemättä. ”

Ammattikuvaaja kuvaa hääjuhlan tilanteet ja tunnelmat

Liinan ja Samulin häävalmistelut lähtivät pyörimään kirkon ja juhlapaikan varaamisella vuotta aiemmin. Kihloihin pari meni kesällä 2020, ja silloin yhdessä päätettiin, että odotellaan koronan laantumista ennen kuin ruvetaan häitä juhlimaan.

Alla oleva kuvakavalkadi on hyvin pieni osa Liinan ja Samulin hääkuvista. Kuvateksteissä olevat sitaatit ovat heidän itsensä kokemaa ja kertomaa.

Vihkitilaisuus kirkossa, hääpari alttarilla
Liinan ja Samulin dokumentaarinen kuvaus aloitettiin vihkimisestä Alatornion kirkossa. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Liina-morsian ja kaasot. Liina kertoo, että hääpäivästä jäi päällimmäisenä mieleen ilo ja onnellisuus, mikä välittyy myös valokuvista. Juhlan lomassa kuvattiin useita ryhmäkuvia eri kokoonpanoilla. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Hääauto kirkon edessä
”Päivä oli erittäin onnistunut ja autuas, eikä mitään oikeastaan mennyt pieleen. Meillä oli uskomattoman paljon ihania ihmisiä järjestelemässä ja auttamassa häiden laitossa. Onnea on, kun meidän polkujemme sitoutuessa myös sukumme yhdistyivät”, Liina ja Samuli kertovat. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Neljä mustavalkoista valokuvaa hääjuhlasta
”Dokumentaarikuvista välittyi aito tunnelma ja myös vieraista oli taltioitu ihania hetkiä. Kaikkiaan etukäteen sovitut toivekuvat oli toteutettu onnistuneesti.” Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Hääpari haaveellisina kuuntelee puheita
”Katsellessamme kuvia havaitsimme, ettemme juurikaan keskittyneet kuvaajaan, vaan nimenomaan nautimme hääpäivästä”, Liina ja Samuli kertovat. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Lasipurkki, johon hääpari toivoo vinkkejä avioliittoa varten. Toisessa lasitörpössä on lyijykyniä.
”Yksityiskohtaisia otoksia sekä tilannekuvia oli onnistuneesti tasapainossa, eikä mikään merkittävä tilanne tai ohjelmanumero jäänyt kuvaamatta.” Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Häävalissin kuva juhlatilassa
Liinan ja Samulin kokemuksen mukaan vihkiminen ja hääjuhla kannattaa ehdottomasti dokumentoida ammattikuvaajan avulla: ”Silloin myös vieraat saavat keskittyä juhlimiseen, eikä ns. kukaan vieras puutu kuvista. Nooran reipas persoona onnistui sulattamaan jäykimpiäkin vieraita, ja hän huomioi pienet lapset nokkelasti. Onnistuneiden kuvien avulla on ilahduttavaa ja vaivatonta palata näihin tärkeisiin tunnelmiin ja hetkiin.” Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Kiireetön häämuotokuvaus häiden jälkeen

Liinan ja Samulin häämuotokuvaus tehtiin maanantai-iltana häiden jälkeen Ainolan puistossa Oulussa.

”Koska hääpäivä on tunnetusti tiivis aikatauluiltaan, halusimme keskittyä sen nauttimiseen ja lähipiirin yhdessä oloon. Punnitsimme, että paras ratkaisu olisi siirtää potrettikuvaus erikseen hääpäivältä. Emme halunneet perinteisistä syistä käydä kuvauksissa ennen kirkkoa, tai vastaavasti odotuttaa vieraita vihkimisen jälkeen”, Liina ja Samuli kertovat.

”Koska meille kuvaus oli yksi prioriteetti, halusimme sille tehdä tietoisesti aikaa ja tilaa. Emme halunneet riskeerata kuvausta kiireen tunnulla, koska pelkäsimme sen vaikuttavan kuvien lopputulokseen. Tiesimme jo ennestään, että tunti on todella tiukka aikataulu valokuvaajallekin, mistä syystä halusimme työrauhan taata myös hänelle.”

Hääpari suutelee puistossa
”Arkena tehdyssä häämuotokuvauksessa on etunsa: ”Kuvausaikataulu oli joustavaa, saimme todella monipuolisia kuvia ja poseerauksia, koska aikaa tarvittavaan säätämiseen oli yllin kyllin.” Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Hääpari suutelee mustavalkoisessa kuvassa
”Toivoimme sekä intiimejä ja herkkiä että perinteisiä muotokuvia, ja saimme enemmän kuin toivoimme”, Liina ja Samuli kertovat. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Hääpari puron edessä Ainolan puistossa katselee hääkimppua
Ainolan puisto Oulussa tarjoaa monentyyppisiä kuvauspaikkoja hääkuvaukseen. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
”Oli ihanaa sonnustautua häätällinkiin, ja näyttää yhdessä vielä viimeisen kerran hääparilta. Sulhasella oli vuokrapuku, jolloin jouduimme pyytämään lisäaikaa vuokraukselle. Tämän saimme joustavasti.” Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Hääpari hunnan alla yhdessä silmät kiinni
”Potrettikuvauskokemus oli mielekäs ja erittäin lämminhenkinen. Kuvaukset tuntuivat romanttisilta treffeiltä, jonka jälkeen menimme fiinimmin syömään.”  Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Kuvatuotteiden myötä hääkuvat ovat mukana arjessa

Hyvissä ajoin jo ennen kesää Liina ja Samuli tapasivat valokuvaajansa Nooran hääsuunnittelupalaverissa:

”Oli erittäin mielekästä tutustua, keskustella ja suunnitella häidemme kuvaamista. Koska ostimme tällaisen palvelun ensimmäistä kertaa, stressiä ja jännitystä vähensi sujuva yhteydenpito ja luottamuksen synty kuvaajan kanssa. Kuvaus oli luonnollisesti helpompaa, kun tiesimme, kuka meitä kuvaa ja varmuus siitä, että kuvaaja tiesi, mitä haluamme”, Liina ja Samuli muistelevat.

Liina ja Samuli saivat juhlan dokumentaariset kuvat käsiteltyinä tyylikkäällä vedenpitävällä muistitikulla. Potrettikuvista he saivat koevedoslinkin Studio P.S.V:n OmaPSV-palveluun, jossa he valitsivat haluamansa kuvatuotteet ja niihin kuvat.

”Kuvien tilaus onnistui vaivattomasti, mistä huomasi palvelumuotoilun onnistuneisuuden. Tunnusten takana oleva henkilökohtainen galleria toimi moitteetta tilauksia tehdessä.”

”Erityisesti muotokuvasta teetetty taulu makuuhuoneessamme on mykistävä katseen kiintopiste.” Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Neljän kuvan kollaasi mustavalkoisia hääkuvia
Seinätaulun lisäksi Liina ja Samuli tilasivat Maria-kuvakirjan, johon he valitsivat parikymmentä hääpotrettikuvaa. Heidän tarvitsisi vain valita kuvat, Noora teki niistä ihanan layoutin ja tarinan. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Hääpari onnelliset ilmeet kasvoilla metsässä mustavalkoisessa hääkuvassa
Tässä on kuvakirjasta aukeaman kokoinen kuva, jonka leveys on lähes 60 cm. Laadukkaassa kuvakirjassa hääkuvat pääsevät todella edukseen. ”Potrettikuvakirja muistuttaa meitä hääparina olemisen ikonisuudesta ja avioliittomme alkuponnahduksesta.”   Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Kaksi hääkuvaa hääparista kesäisessä Ainolan puistossa
”Kuvakirjan avulla saimme parhaiten lunastettua kaikki suosikkiotokset kätevästi yhdelle koolle. Kuvakirjan laatu yllätti myönteisesti, sillä sivut ovat vahvoja, ja sisällön asettelun on tehnyt ammattilainen. Tällöin kokonaisuus on siis kestävä ja toimiva. Säilytämme kuvakirjaa olohuoneessa pystyasennossa aina aukeamaa vaihdellen.” Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.
Studio P.S.V:n hääkuvista koottu Maria-kuvakirja
Laadukkaassa Studio P.S.V:n kuvakirjassa arvokkaat hääkuvat säilyvät varmasti myös tuleville sukupolville. Helposti käteen tarttuva kirja tuo ennen kaikkea iloa hääparille milloin tahansa, kun tekee mieli fiilistellä hääpäivää. Maria-kuvakirjaa saa keinonahka- ja nupukkikannella, vaaka- ja pystymallissa. Lähtökohtaisesti kirjassa on 20 tukevaa sivua, jotka aukeavat 180 astetta. Vaakakirjan aukeaman leveys on jopa 60 cm.

Onko hääkuvaus sinulle ajankohtainen?

Liina ja Samuli haluavat painottaa häitään nyt suunnitteleville, että häät ovat ennen kaikkea rakkauden ja yhdessäolon juhla:

”Tärkeintä on tehdä siitä juuri oman näköinen ja oloinen. Apua ja neuvoja kannattaa kysyä. Täytyy myös uskaltaa luottaa omiin päätöksiin perinteiden ja uusien trendien tasapainottelussa.”

”Vinkkinä myös juhlapäivän prioriteetit itsellenne. Meille tärkeimmät olivat kuvaus ja vieraiden viihtyvyys. Kun näihin varattiin reilumpi siivu budjetista, oli helpompaa tinkiä muista tekijöistä. Kaikkeen ei voi satsata parhaiten, ja tällaiset selkeät linjat helpottivat meidän juhlastressiä ja taloushuolia..”

Liina ja Samuli priorisoivat häissään ykköseksi hääkuvaukset ja vieraiden viihtymisen. Heidän kokemuksensa mukaan häästressi vähenee, kun rajaa sen, mihin haluaa panostaa. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Me Studio P.S.V:ssä tarjoamme hääkuvauksia sekä studiossa, miljöössä että dokumentaarisesti. Liinan ja Samulin tapaan voit yhdistellä eri kuvauksia juuri niin kuin teidän aikatauluihinne ja juhlaanne parhaiten sopii.

Lisää Studio P.S.V:n hääkuvia sekä tarkemmin eri hääkuvauksista näet tästä linkistä.

Varaa aika maksuttomaan hääkuvauksen konsultaatioon, joka ei sido mihinkään. Saat mukaasi 20 euron etusetelin, jonka voi käyttää hääkuvaukseen.

Varaa aika Studio P.S.V:n häämuotokuvaukseen:

Varaa aika dokumentaariseen hääkuvaukseen:

  • puhelimitse: 08 379 289

Lue lisää hääkuvauksessa Studio P.S.V:ssä käyneiden kokemuksia ja katso kuvat tästä linkistä.

 

Studio P.S.V.   |  Kajaaninkatu 11 Oulu  |  palvelu@studiopsv.fi  |  08 379 289  |  @studiopsv