Studio P.S.V. kasvaa

Oululaisessa valokuvaamo Studio P.S.V:ssä aloitti huhtikuussa uusi työntekijä, media-assistentti Saara Turunen. Saaran myötä PSV:n vakituisten työntekijöiden pääluku kasvoi viiteen. Saaralle työsoppari merkitsi unelman täyttymistä. 

Media-assistentti Saara Turunen, 22, aloitti Studio P.S.V:n kuvankäsittelijänä huhtikuussa. Saara on PSV:lle ennestään tuttu neljän vuoden takaisesta työharjoittelustaan, joka poiki osaavalle ja kunnianhimoiselle nuorelle opiskelijalle kesätyöpaikan P.S.V:stä 2015 – 2017. Talvisaikaan Saara toimi opiskelujensa lomassa PSV:llä kiireapuna.

”Hyvin pian jo työharjoittelun alussa huomasimme Saaran innostuksen valokuvaamotyötä kohtaan ja mielettömän oppimishalun”, Studio P.S.V:n toimitusjohtaja Raija Tuominen kertoo.

”Siksi Saaraan oli helppo luottaa, kun tarvittiin kiireapulaista ja kesätyöntekijää. Saara on todella monitaitoinen huolellisen työn tekijä ja tosi mukava nuori nainen. Oli mahtavaa, kun saimme hänet mukaan tiimiimme pysyvästi.”

Haaveesta totta

Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva Saara Turunen hakeutui media-alalle koulunsa opon avustuksella, eikä ole katunut alan valintaa. Valokuvausta Saara on harrastanut pitkään.

Hän kiittää Torniossa toimivaa ammattikoulu Lappiaa monialaisesta opetuksesta, jossa pääsi valokuvauksen lisäksi tekemään niin radiota kuin telkkariakin, videota ja lehtityötä.

Syksyllä 2014 Saara oli vailla harjoittelupaikkaa.

”Googlasin silloin oululaisia valokuvaamoja. Hain Studio P.S.V:lle siksi, että PSV:llä oli parhaimman näköiset nettisivut”, Saara kertoo.

”Tykkäsin työharjoittelusta paljon. Pääsin nopeasti tekemään monenlaisia juttuja. Olin kuvien jälkikäsittelyssä, tein koevedoksia, tallensin kortteja, olin assarina keikoilla ja studiossa. Tein opinnäytetyönkin assaroinnista. Tykkäsin kovasti myös työkavereista”, Saara muistelee.

Niinpä hän kirjoittikin päiväkirjaansa jo tuolloin neljä vuotta sitten unelmansa päästä joskus Studio P.S.V:lle vakituisesti töihin. Tänä keväänä toive toteutui.

4074ter_turunen_saara
Media-assistentti Saara Turuseen Studio P.S.V:n asiakas törmää puhelimessa, antamassa valokuvia tai passikuvauksessa. Päätyönään Saara tekee kuvankäsittelyä eli hän jatkaa kunniakasta retusoijien ammattikunnan työtä. Kaikki PSV:n kuvat viimeistellään kuvankäsittelyllä, joka tehdään omin voimin. Kuvatuotteet teetämme luotettavilla alihankkijoilla. Valokuva: valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Kuvankäsittelyssä laajat mahdollisuudet

Monitaitoisen Saara Turusen päätyötä on tällä hetkellä kuvankäsittely, josta Saara tykkää erityisen paljon:

”Koneen äärellä aika kuluu huomaamatta. Joka päivä oppii jotakin uutta. Photarilla voi tehdä vaikka mitä, mutta kiinnostavinta on, miten tehdä helpommin ja nopeammin.”

Saara pyöräilee työmatkat Kaukovainiolta ja tekee vapaa-aikanaan kauniita koruja metallilangasta ja helmistä. Saara on kaupunkilaistunut ja kotiutunut poikaystävän myötä  Ouluun hyvin. Mutta jos Saara pääsee valitsemaan, firman bileissä soi Leevi and The Leavingsin Pohjois-Karjala.

Saara Turunen valmistui media-assistentiksi keväällä 2015. Valmistujaiskuvauksen teki valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
Saara Turunen valmistui media-assistentiksi keväällä 2015. Valmistujaiskuvauksen teki valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

 

Studio P.S.V.  |  Kajaaninkatu 11 OULU  |  palvelu@studiopsv.fi  |  (08) 379 289