Ihanimmat hääkuvat

Sen tuntee, näkee ja kokee ilman sanoja. Rakkauden.

Kun Studio P.S.V:n yrittäjä, valokuvaajamestari Reijo Koirikivi aloitteli uraansa yli 20 vuotta sitten, yksi hänen suurista intohimon kohteistaan oli nimenomaan hääkuvaus.

”Kun kiertelin katsomassa hääkuvia ikkunoissa – silloin ei ollut internetiä – kaipasin kuviin enemmän tunnetta. Siitähän hääkuvauksessa pitäisi olla kyse, kahden ihmisen välisistä tunteista”, Reijo kertoo.

Tämä ajatus on toiminut johtotähtenämme koko toimintamme ajan. Hääkuvissamme näkyvät tunteet ovat poikineet roppakaupalla uusia kuvauksia. Lisäksi hääkuvamme on valittu jopa neljä kertaa Vuoden hääkuvaksi Suomen ammattivalokuvaajien vuosikilpailussa.

palkittu_hääkuva_psv_slotte
Sinua vain. Ei tarvita enempää sanoja. Tämä hääkuva kuvattiin Maikkulan kartanossa osana dokumentaarista hääkuvausta. Häät-lehden vuosikilpailussa tämä hääkuva sijoittui toiseksi. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Miten tunteet saadaan mukaan hääkuviin?

Tunteita sisältäviin kuviin tarvitaan tietysti ennen kaikkea ihmiset, jotka rakastavat toisiaan. Se onkin jo toinen juttu, miten nämä tunteet saadaan taltioitua kuviin asti. Useimmat meistä emme rakasta kameran edessä olemista – saatikka sitä, että paljastaisimme jotakin sisimmästämme kameralle.

”Kaikkein tärkeintä on se, että hääpari voi luottaa valokuvaajaan ja tuntea olonsa kuvauksessa turvalliseksi. Valokuvaajan pitää osata luoda kuvaukseen mukavan rento ja luottavainen tunnelma omalla jutustelullaan ja panemalla itsensä likoon. Myös valokuvaajan kokemus auttaa asiaa”, Reijo pohtii.

Luottamusta rakennamme myös suunnittelupalaverissa, jonka järjestämme mieluiten jo hyvissä ajoin ennen hääkuvausta. Siinä hääpari ja valokuvaaja ennen kaikkea tutustuvat toisiinsa, elleivät ole jo ennestään tuttuja. Samalla jutellaan hääparin toiveista, ja valokuvaaja antaa omia ideoitaan kehiin.

haakuvaus_oulu_27
Käsinkoskeltavaa tunnelmaa. Kuvaus tehtiin Oulun ev.lut. seurakuntien vanhassa pappilassa, sisämiljöössä, joka on myös hyvä valinta hääkuvauspaikaksi. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Myös tekniikan hallinta hääkuvauksessa A ja O

Myös kovaa teknistä osaamista tarvitaan, jotta kuviin saadaan haluttu fiilis. Miljööhääkuvauksessa valokuvaajan pitää osata hallita luonnonvaloa ja täydentää sitä tarvittaessa salamalla tai muilla keinoin niin, että halutut yksityiskohdat näkyvät ja samalla kuvan valomaailma on luonnollinen.

Studiossa valomaailma rakennetaan alusta asti. Joskus pärjätään yksikertaisille ratkaisuilla, toisinaan pienimpien yksityiskohtien esiinnostaminen vaatii melkoisen arsenaalin erityyppisiä valoja.

Luonnollisesti taitava valokuvaaja hallitsee myös mm. sommittelun, kuvakulmat ja taustan niin, että kaikki palvelee tunteiden näkymistä hääkuvissa. Tärkeää hääkuvissa on myös se, että morsiamen kauneus ja sulhasen komeus tulevat edukseen.

haakuvaus_oulu037
Miljööhääkuvauksessa valokuvaajan pitää hallita fiiliksen lisäksi erityisesti ympäristön ja luonnon valon käyttö. Studio P.S.V:n valokuvaajamestari Reijo Koirikivi hallitsee homman suvereenisti yli 20 vuoden kokemuksellaan. Tämän satumaisen hääkuvan hän teki yhdessä ihanan hääparin kanssa Koitelin kosken maisemissa.

Kaksi taitavaa valokuvaajaa

Reijon lisäksi meillä Studio P.S.V:ssä valokuvaa kaksi muutakin taitavaa ja kokenutta valokuvaajaa. Nooralla on takana jo noin 10 vuoden kokemus alalta ja intohimo valokuvausta, erityisesti muotokuvauksen kuningaslajia hääkuvausta kohtaan. Myös Saara on tykätty dokumentaarinen hääkuvaaja.

Studio P.S.V:n häävalokuvaajat:

  • valokuvaajamestari, kaksinkertainen Vuoden Muotokuvaaja Reijo Koirikivi – Reijon hääkuva on valittu neljä kertaa Suomen parhaaksi (SAV:n vuosikilpailu)
  • ammattivalokuvaaja Noora Slotte

Reijon pravuuri ovat miljööhääkuvaukset, jotka hän aikoinaan rantautti Ouluun. Reijo on virtuoosi luomaan tunnelmaa myös studiossa. Saara ja Noora ovat erikoistuneet ennen kaikkea dokumentaariseen hääkuvaukseen.

haakuvaus_oulu057
Dokumentaarisessa hääkuvauksessa tarvitaan valpas valokuvaaja, joka on oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Valokuvaaja Noora Slotte, Studio P.S.V.

Kansainvälinen hääkuvaus

Valokuvaajamme hallitsevat englannin kielen, ja Reijo kuvaa sujuvasti myös saksaksi ja ruotsiksi sekä selviytyy myös ranskaksi. Kaksikielisenä Noora kuvaa sujuvasti myös ruotsiksi.

Viimeistellyt hääkuvat

Studio P.S.V:n hääkuvat käsitellään huolellisesti. Kuvankäsittelijämme aukaisevat koneellaan jokaisen tilatun kuvan, joihin he tekevät yksilölliset kuvankäsittelyt aina kulloisenkin kuvan vaatimusten mukaan.

Hääkuvien käsittelyssä kiinnitämme ennen kaikkea huomiota ihojen sävyihin ja kiiltojen muiden häiritsevien ihovirheiden poistamiseen tai hälventämiseen. Kuvakäsittelyssä viimeistelemme kuvan tunnelman monin eri keinoin.

haakuvaus-studiossa-reijo-koirikivi-studio-p-s-v-oulu15
Studiokuvauksessa valon hallinta on täydellistä, ja kuvausympäristö on rauhallinen. Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
haakuvaus_oulu17
Jokainen hääpari saa itsensä näköiset hääkuvat. Irrotella saa, ilman muuta! Valokuvaaja Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Runsaasti valinnanvaraa kuvatuotteissa

Studio P.S.V:n hääparit saavat käyttöönsä erittäin laajan kuvatuotevalikoiman ja loppuun saakka viimeistellyt kuvatuotteet. Hääpari voi tilata kuvistaan esimerkiksi täysin yksilöllisen kuvakirjan, jonka ulkoasun työntekijämme laatii ilman mitään sabluunoja – toista samanlaista kuvakirjaa ei tule vastaan.

Kiitoskorteissamme on runsaasti valinnanvaraa. Taulukuvat pohjustamme valmiiksi parantaaksemme kuvien säilymisen ehyenä, ja meiltä saat sekä tauluihin että pöytäkuviin juuri niihin sopivat kauniit kehykset – sinun ei tarvitse lähteä kiertämään kaupunkia löytääksesi kuviisi kehykset.

Pöytäkuvat viimeistelemme happovapailla kehyspohjukkeilla, jotka tekevät pienestäkin kuvasta näyttävän ja varmistavat kuvan säilymisen – pohjukkeista voit valita viiden eri värivaihtoehdon välillä.

Lisäksi hääkuvista voi tilata kauttamme värikylläiset chromaluxe-metallitaulut, canvas-taulut ja erilaiset kansiot.

Tutustu uusittuun kuvatuotehinnastoomme.

Minikopio Chrystal-kuvakirjan tilaajalle kaupan päälle!

Kun tilaat hääkuvistasi upean Chrystal-kuvakirjan ”kristallikannella”, voit tilata kirjasta minikopiota annettavaksi vaikkapa omille vanhemmillenne!

chrystal-kuvakirja01
Laajasta kuvatuotteiden valikoimastamme voit tilata esimerkiksi upean kuvakirjan. Uusi Chrystal-kuvakirjamme valmistetaan korkealaatuiselle valokuvapaperille, jossa ihanat hääkuvanne toistuvat täydellisesti. Jokaisen kuvakirjan layout on yksilöllinen.
valokuvaamo_oulu631
Minikopion yhdellä sivulla on Chrystal-kirjan aukeama. Kirjan koko 22×11 cm. Minikopio sopii hyvin esimerkiksi annettavaksi appivanhemmille. Tarjous on voimassa syyskuun loppuun mennessä tehdyissä tilauksissa.

Tiedostot itsellesi

Dokumentaarinen hääkuvaus sisältää tilannekuvatiedostot käsiteltyinä. Tiedostot saat kahdella tavalla:

  • laadimme kuvista PSV-Gallerian (matalaresoluutio), jossa myös häävieraat voivat kolmen kuukauden ajan katsella kuvia ja ladata niitä itselleen
  • toimitamme kuvista korkearesoluutiotiedostot hääparille korkealaatuisella ja tyylikkäällä muistitikulla (tai haluttaessa pilvipalvelun kautta)

Laajin dokumentaarinen kuvauksemme sisältää tilannekuvien lisäksi tiedostot myös parhaista potrettiotoksista. Muista kuvauksista voit ostaa PSV-Gallerian tai korkearesoluutiotiedostot. Hinnat ovat esillä kuvatuotehinnastossa.

Kun kuvatuotteet tehdään Studio P.S.V:n kautta, varmistamme kuvien laadun loppuun saakka. Saat kuvasi täysin valmiina esillepantaviksi tai annettavaksi sukulaisille.

haakuvaus_oulu37

Hyödyllisiä hääkuvauslinkkejä

Lue hääkuvauksessa meillä Studio P.S.V:ssä käyneiden hääparien kokemuksista.

Katso Oulun häämessuilla 2018  kuvattu video, jossa Hanne ja Jesse kertovat dokumentaarisesta hääkuvauksestaan, jonka teki Studio P.S.V:n Noora.

Katso koko hääkuvagalleriamme – selaa ja nauti.

Varaa aika maksuttomaan hääkuvauksen konsultointiin.

haakuvaus_oulu36

Varaa aika hääkuvaukseen

Hääkuvauksen studiossa ja miljöössä arkena voit varata netistä. Dokumentaariset hääkuvaukset ja miljööhääkuvaus lauantaina varataan puhelimitse.

Hääkuvaukset maksetaan kahdessa erässä, 50% ennakkoon ja loput kuvauksen yhteydessä. Näin varmistat varauksesi ja samalla kulut jakaantuvat pidemmälle ajalle.

Valokuvat, kansiot, kiitoskortit, taulut, kuvakirjat ja muut kuvatuotteet maksetaan vasta noudettaessa.

studiopsv40

UUTTA

Nyt voit ostaa hääkuvauksen studiossa tai miljööhääkuvauksen arkena myös verkkokaupastamme lahjakortille, joka on voimassa puoli vuotta.

Otsikkokuva: Valokuvaaja Reijo Koirikivi, kuvattu Oulun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla.

 

Studio P.S.V. –  Elämäsi hääkuvat

Studio P.S.V.   |   Kajaaninkatu 11 OULU   |   palvelu@studiopsv.fi